Til Univalget 2021 skal der vælges over 150 studerende til at repræsentere studerendes holdninger og kæmpe for forandring på Københavns Universitet. Vi stiller op, fordi:

 
 

Vi styrker fællesskaberne

 

Vi fører de grønne ambitioner ud i livet

Vi arbejder året rundt i dit fagråd

 

Læs mere om vores mærkesager og vores kandidater her på siden, så du er klar til at stemme på dit fagråd og Studenterrådet til Univalget d. 22.-26. november!

Nyheder

Vi vil styrke fællesskaberne!

På Københavns Universitet står foreningerne helt centralt for det gode studieliv. Desværre har foreningslivet og trivslen været hårdt ramt af corona. Vi ønsker at gøre det nemmere at være frivillig på KU, så du kan gøre studiemiljøet på din uddannelse bedre. Derfor kæmper Studenterrådet for mere støtte til foreningslivet, mindre topstyring af studiestarten og generelt friere rammer for studerende.

Foreningslivet på Københavns Universitet er mega vigtigt! Ikke bare fordi frivilligt engagement er fedt i sig selv, men fordi de mange studenterforeninger med til at skabe de faglige netværk og social fællesskaber, som gør det fedt at være studerende. De er selve rygsøjlen i det gode studieliv. Både for de studerende som engagerer sig frivilligt i dem, og for alle os som drikker kaffe i studentercaféerne og øl i fredagsbarerne og deltager i debataftener og studieudflugter, arrangeret af vores medstuderende.

Desværre får studenterforeningerne stort set ingen vejledning eller hjælp fra Københavns Universitet. Det mærkes særligt nu efter den lange coronanedlukning, hvor det frivillige engagement blandt os studerende er blevet svækket, og mange af os stadig mistrives. Det er derfor bekymrende, at Københavns Universitets understøttelse af foreningslivet kun består af ekstra penge – for penge alene kan ikke løse problemet.

Heldigvis er der meget, universitetet og studerende sammen kan gøre!

Der er brug for et bedre overblik over hvilke foreninger der findes, og hvordan man engagerer sig i dem, så nysgerrige studerende kan finde de foreninger, de vil engagere sig i, og ildsjæle på tværs af Københavns Universitet kan møde hinanden. Københavns Universitet skal også være bedre til at give foreninger svar på spørgsmål, når bureaukratiet bliver svært at finde rundt, eller man er usikker på, hvad man lige gøre med vedtægter og foreningskonto i en nyopstartet forening.

Vi vil også værne om vore studiestart og kæmpe for, at tutorerne rundt omkring på Københavns Universitet bliver respekteret for deres indsats og ikke bliver pålagt rigide retningslinjer og regler dikteret fra centraladministrationen.

Vi vil bygge videre på de mere end 500 personlige historier, som studerende valgte at dele med os i foråret, om corona-nedlukningens konsekvenser for dem og deres forslag til, hvad der kan gøres. Læs vores samlede anbefalinger til Københavns Universitet og forslag til konkrete indsatser.

Er du enig med os? Så stem til Univalget inden fredag d. 26. november kl. 15.00:

Bestyrelsen: Fællesskaber, klima og trivsel

Anne Sofie Tranberg læser Jura og er Studenterrådets spidskandidat til Universitetsbestyrelsen. Hun er klar til at være en stemme for alle studerende i bestyrelsen, hvis hun bliver valgt. Hør hvad hun vil kæmpe for her:

Anne Sofie har kæmpet for fællesskaberne og trivslen på sit studie på Jura gennem Forenede Jurister. Her har hun blandt andet været med til at sikre, at grundholdene ikke blev brudt op på 5. semester. Anne Sofie har derudover også været fortaler for, at regler skal hjælpe og guide studerende og ikke skabe at besværligt bureaukrati-jungle. Det har hun skrevet om i Uniavisen.

Vil du vide mere? Læs Anne Sofie’ opstilling på KUnet eller Uniavisens portræt af hende

Vi er KU’s grønne vagthund

Vi har været med til at sikre, at Københavns Universitet har fået sin egen klimalov med et 50% CO2-reduktionsmål, og at der er blevet skabt flere grønne valgfag. Men vi er langt fra i mål. Vi kæmper for, at universitetet lever op til sit mål om at reducere sin CO2-udledning og forsætter kampen for udfasning af Center for Olie og Gas. Der er ingen tvivl, Studenterrådet er det grønne valg!

I både 2019 og 2020 gik Studenterrådet til valg på, at vi ønskede et grønt foregangsuniversitet. Selvom vi allerede har opnået meget på disse to år, er vi ikke i mål endnu, og derfor er klima og bæredygtighed fortsat en vigtig mærkesag for os.

Efter fælles pres fra andre grønne foreninger i vores grønne netværk opnåede vi en stor sejr, da Københavns Universitet i foråret i år vedtog et CO2-reduktionsmål på 50% inden 2030. Københavns Universitet har nu deres egen klimalov. Men det er ikke ensbetydende med, at der bliver handlet på det. Derfor er der fortsat brug for et pres fra os studerende.

Tilbage i 2019 indsamlede vi underskrifter på vores fem klimakrav, som vi stillede sammen med de andre grønne foreninger på Københavns Universitet. CO2-reduktionsmålet, flere grønne valgfag og en revideret rejsepolitik, hvor klima nu er listet som et legitimt hensyn, viser, at vores kamp og pres har nyttet. Men der er brug for mere endnu, hvis Københavns Universitet skal sætte sig i førersædet i den grønne omstilling.

Vi vil arbejde for, at Københavns Universitet i endnu højere grad integrerer klima og bæredygtighed i undervisningen og skaber flere grønne ECTS-fag. Vi vil presse på for, at kantinedriften bliver langt mere grøn, end den er i dag, og vi vil fortsat lægge pres på for, at Københavns Universitet reviderer sin investeringspolitik fra 2016 og skaber større gennemsigtighed om sine investeringer.

Læs bl.a. om vores engagement i alliancen Uddannelser for Fremtiden.

Er du enig med os? Så stem til Univalget inden fredag d. 26. november kl. 15.00:

Akademisk Råd: Forskning & uddannelse

På hvert fakultet findes et Akademisk Råd, der ansætter undervisere, styrer forskningsmidler og driver campus. Og til hvert eneste af dem stiller et hold seje studerende fra Studenterrådets seks fakultetsråd op for at sikre god kvalitet, studenterinddragelse og grønne løsninger. Se deres videoer her:

Kandidater til akademisk råd på JURA

Anna Ditlefsen Caprani, Jura
Kim Mathilde Milling, Jura
Michelle Pedersen, Jura

 

Kandidater til akademisk råd på HUM

Kristoffer Falk, Moderne Kultur
Yannic Cyrus Bakhtari, Dansk
Mikael Bøgel Fabrin, Retorik
Rune Midtgaard Vistisen, Religionsvidenskab

 
 

Kandidater til akademisk råd på SAMF

Nicholas Noah Wollesen - Antropologi
Sara Valentina Møller, Statskundskab
Rigmor Gavrani Gadegaard, Statskundskab
Valdemar Stenberdt, Psykologi

Kandidater til akademisk råd på SCIENCE

Mathilde Børch, Geografi og geoinformatik
Sune Halkjær, Fysik
August Lademark Heegaard, Nanoscience

 

Kandidater til akademisk råd på SUND

Rasmus Michael Christensen, Medicin
Karoline Skovrider Koch, Veterinærvidenskab
Sara Rudbæk Larsen, Folkesundhedsvidenskab
Dogukan Jesper Gür, Medicin

 
 

Kandidater til akademisk råd på TEO

Ditte Nørgaard Graven, Teologi
Helga Ishøy Carstens, Teologi

Når vi studerende står sammen, er vi stærkest!

I Studenterrådet kæmper vi ikke kun til Univalg. Du kan møde os hver dag, året rundt, når vi i fag- og fakultetsråd arbejder for at gøre DIN uddannelse og dit fakultet og campus bedre, både fagligt og socialt.

I Studenterrådet mener vi, at der er mere, som samler end deler os studerende på Københavns Universitet. På trods af forskellige politiske holdninger tror vi på, at vi studerende langt hen af vejen deler de samme overordnede ønsker til vores universitet, hvor studiemiljøet, undervisningskvaliteten og fagligheden er i top. Vores stemme som studerende bliver hørt og respekteret, når vi står sammen.

Vi prioriterer højt at arbejde lokalt på lige netop dit studie i vores fagråd og dit fakultet i vores fakultetsråd. Her arbejder vi året rundt for at skabe bedre studie- og fagmiljøer og tager vores medstuderendes ønsker og perspektiver med til ledelserne og til Studenterrådets bestyrelse, hvor vi samles på tværs af studier og fakulteter og igangsætter aktiviteter og kampagner, som er til gavn for alle studerende på Københavns Universitet.

Vi har mange sejre bag os! Gennem samarbejde og handlekraft fik vi afskaffet aktivitetskravet, så vi studerende kan bestemme over vores egen uddannelse og ikke skal tvinges til at tage 30 ECTS point hvert semester. I foråret 2021 sikrede vi sammen med tutorer fra næsten alle fag, at studiestarten 2021 blev en fysisk studiestart. Lokalt har vores fag- og fakultetsråd bl.a. sikret færre fagsammenlægninger og mere fagspecifikke kurser på Humaniora. Og vi fortsætter med at stille krav til vores ledelse om mere feedback, bedre undervisning og mere fleksibilitet som studerende. Læs bl.a. om Psykrådets og 200 andre psykologistuderendes 11 krav til deres institutledelse.

Vi vil fortsætte vores samarbejde på tværs af fag og fakulteterne i 2022 og være stærkt til stede lokalt året rundt.

Er du enig med os? Så stem til Univalget inden fredag d. 26. november kl. 15.00:

Studienævn: Eksaminer, feedback & pensum

Flere end 100 studerende stiller op på vegne af deres fagråd for at sidde i Studienævnene på deres fag og gøre den daglige undervisning endnu bedre. Fælles for dem alle er, at de er hårdtarbejdende, dedikerede studerende, der brænder for deres fag og faglighed.

Hvert fagråds kandidater har deres egne mærkesager og motivationer. Signe, som stiller op til studienævnet for Naturressourcer, Miljø og Husdyr, vil gerne kæmpe for at forbedre de studerendes adgang til merit og dispensationer. Peter, som stiller op til studienævnet på statskundskab, vil styrke kommunikationen mellem undervisere og studerende, sikre mere feedback og flytte kursusevaluering til efter eksamen. Og Michelle, som stiller op til bachelorstudienævnet på Jura, vil arbejde for nye eksamens-former, større fleksibilitet i studielivet og bedre undervisningskvalitet.